Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z budyniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 250 g
jaja 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 3 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
cukier 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z budyniem

Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka jajko i cukier śmietanę proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.Połowę ciasta schłodzić, drugą rozwałkować.Ugotować budyń,jabłka ułożyć na rozwałkowanym cieście skropić sokiem z cytryny i wyłożyć budyń.Zetrzeć drugą część ciasta i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak