Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
margaryna 200 g
cukier puder 1 szklanka
jajko 1 sztuka
kwaśna śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
budyń waniliowy 1 sztuka
mleko 500 ml
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Wkładamy je do lodówki.
Krok 1 - Szarlotka z budyniem foto
2
Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Jedną cześć ciasta rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę i nakłuwamy widelcem. Układamy na nią jabłka.
Krok 2 - Szarlotka z budyniem foto
3
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gorący budyń wylewamy na jabłka. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta.
Krok 3 - Szarlotka z budyniem foto
4
Całość pieczemy około 40 minut w temp 190 stopni C. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Krok 4 - Szarlotka z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 18.02.2014 19:18
bardzo smaczna szarlotka, dawno już nie piekłam takiej:)
Dorota59 01.09.2013 13:26
lubię takie szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak