Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z białym serem bez jajek

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 15 dag
smalec 5 dag
sól 1 szczypta
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z białym serem bez jajek

Nadzienie:
25 dag półtłustego twarogu,
budyń waniliowy,
2 łyżki cukru pudru,
5 jabłek,
2 łyżki cukru pudru.

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię alumniową i włożyć na 20 min do lodówki. Następnie podzielić na pół, jedną część wylepić na dno tortownicy o śr. 24cm, tworząc rant. Nakłuć widelcem.

Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem i łyżką proszku budyniowego. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, zmieszać z cukrem pudrem i resztą budyniu. Jabłka wyłożyć na ciasto, rozsmarować masę serową. Przykryć resztą ciasta, nakłuć widelcem. Piec ok. godz w temp. 180-200st. Przed podaniem posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 17.04.2014 20:50
wyśmienite ciasto
cukiereczek 09.04.2014 17:45
uwielbiam takie słodkości
Iwusia 15.01.2014 23:08
bardzo fajny przepis
caralajna 02.02.2013 07:57
bardzo oryginalne ciasto, apetycznie wygląda
Paulina16 11.01.2013 13:19
fajny przepis ;)
czekoladka_m 28.11.2012 19:20
Cieszę się, że się Wam podoba;) Henryko staram się, że by moje dania nie odpychały:):) Mam nadzieję, że zachęcają:) Choć przydałby się lepszy sprzęt:):)
Henryka2 28.11.2012 10:21
Przepis jak zwykkle u Ciebie idealnie podany i bardzo apetyczny.Zabieram sobie i wkrótce wypróbuję. :)
miroslawa 28.11.2012 05:04
ale bym zjadła, połączenie sernika i szarlotki, super
caffee_tea 27.11.2012 21:01
mniam
Piotr-21 27.11.2012 20:49
fajna
gosia56 27.11.2012 20:40
ciekawy przepis.
Barbara/zuza22_85 27.11.2012 20:40
pyszny
bietka 27.11.2012 20:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak