Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bezą kokosową

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
masło 15 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier kryształ 5 łyżkek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jabłka 1 słoik
cukier 10 dag
cukier wanilinowy 1 szt
cynamon 1 łyżeczka
białko 3 szt
cukier puder 10 dag
wiórki kokosowe 10 dag
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bezą kokosową

ciasto
mąkę , masło, żółtka, cukier, proszek do pieczenia wszystko razem szybko wyrobić i wstawić do lodówki na godzinkę.
jabłka wymieszać z cukrem waniliowym, cynamonem i galaretką.
ciasto rozwałkować na okrągły placek na tortownicę o średnicy 26, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180* i zapiec około 30 min, aż się zarumieni.
białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier puder, następnie delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi.
na cieście rozsmarować jabłka , a na niej bezę kokosową. ciasto wstawić do piekarnika i piec jeszcze przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 150*, aż beza się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 03.03.2014 14:24
wspaniała szrlotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak