Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka sypana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 2 szkl
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 0,5 szkl
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 3 łyżeczki
masło 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka sypana

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy cynamon i połowę cukru.
Krok 1 - szarlotka sypana foto
2
Kaszę mannę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia łączymy w misce. Jedną trzecią wysypujemy na posmarowaną blachę. Następnie nakładamy warstwę z jabłek.
Krok 2 - szarlotka sypana foto
3
Na jabłka wykładamy warstwę sypkiej mieszanki. Kolejna warstwa to znów jabłka i mieszanka sypka. Na sam wierzch dajemy cienko pokrojone plasterki masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60 minut.
Krok 3 - szarlotka sypana foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 20.06.2017 08:15
smaczne ciacho
Edita 24.02.2017 11:27
moja mama taki piecze
gosia56 24.02.2017 10:29
super robiłam juz kilka razy jest pyszna ;)
edytazaw89@wp 23.02.2017 18:39
Wygląda pięknie
ApplePie 23.02.2017 16:30
Robilam taka, szybko sie robi a wychodzi pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak