Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka "sypana"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1 sztuka
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka "sypana"

1. Mąkę, cukier, kaszkę i proszek do pieczenia mieszamy.
2. Jabłka ścieramy na tarce.
3. Do jabłek dodajemy 3łyżki cukru i cukier waniliowy. Mieszamy.
4. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy połowę sypkich składników, na to kładziemy jabłka i kładziemy resztę sypkich składników.
5. Na wierzch kładziemy płatki margaryny
Pieczemy 45-50 minut w temp. 180'C.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hania/halyna 16.04.2013 17:27
wygląda smakowicie!
jozefinach 08.02.2013 23:38
Moja ulubiona:))
Angelika10 06.02.2013 08:15
mniam
Aneta41 04.02.2013 20:07
świetna
[email protected] 03.02.2013 14:09
robię podobną
AURELKA 29.01.2013 18:40
znakomita
Konczi 29.01.2013 15:53
smaczne ciacho
Laila2786 29.01.2013 14:14
łatwe i pyszne
Miki 29.01.2013 13:44
super
Pyszota 29.01.2013 13:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak