Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA SYPANA

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
kasza manna 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1,5 kg
masło 3/4 kostki
Cynamon mielony Prymat wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA SYPANA

Kroki postępowania

1
Suche składniki-mąkę,cukier,kasza manna i proszek do pieczenia przełożyć do miski i wymieszać.Podzielić na trzy części.Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Masło włożyć do zamrażarki.
Krok 1 - SZARLOTKA SYPANA foto
2
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać jedną część suchych składników.Na wierzch wyłoży połowę jabłek.Na jabłka wysypać drugą część suchych składników i na nie drugą część jabłek.Wierzch posypać trzecią częścią suchych składników.Na samą górę zetrzeć masło na tarce jarzynowej
Krok 2 - SZARLOTKA SYPANA foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 st.C i piec 60 minut.Ciepłe ciasto posypać obficie cukrem pudrem.
Krok 3 - SZARLOTKA SYPANA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.01.2014 14:29
Podoba mi się
olkaaa 19.09.2013 09:38
bardzo fajna
alaaa 21.06.2013 21:44
robiłam,ale jak dla mnie żadna rewelacja
kate.500 24.11.2012 22:23
pycha
smakoszek 22.11.2012 23:11
lubię ciasta z jabłkami
Wafelek2601 07.11.2012 09:13
Wyśmienita
Krystyna32 06.11.2012 09:07
pychotka
jozefinach 03.11.2012 09:38
Uwielbiam taką szarlotkę, smaki dzieciństwa.
Beata23 30.10.2012 10:35
dobre
agnieszkalider 30.10.2012 10:01
Coś wspaniałego, już czuję jej aromat...
cris04 29.10.2012 22:12
Muszę przyznać,że jeszcze takiej nie piekłam....i nie jadłam.
anemon 29.10.2012 20:21
Mało pracy-duży efekt, czyli tak jak lubię.
Małgorzata106 29.10.2012 18:28
super
ilovebake 29.10.2012 17:44
moja ulubiona szarlotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak