Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 2 szkl
kasza manna 2 szkl
margaryna 250 g
jabłka 2 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Mąkę, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę, proszek do pieczenia wymieszać. Jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wymieszać z cukrem cynamonowym. Na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą wsypujemy 2 szklanki przygotowanej mieszanki ciasta. Na to połowe jabłek i przysypujemy 2 szklankami mieszanki i na to znowu reszte jabłek i resztę mieszanki. Na to zetrzeć na tarce z grubymi oczkami margarynę. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 20.02.2013 21:56
bardzo lubię
aisza1 05.02.2013 09:00
uwielbiam szarlotkę
Milena87 05.02.2013 00:13
najlepszy placek pod słońcem:D
radosna29 06.02.2012 18:45
w jakiej wielkosci robisz to formie?
Grażyna13 13.12.2011 10:30
Pycha, lubię bardzo :)
kate.500 30.11.2011 18:21
pycha
eduszo
eduszo 27.11.2011 16:19
Trzeba wypróbować.
M-W 19.11.2011 13:59
bardzo prosta w zrobieniu
LuKaSz4761 17.11.2011 06:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak