Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na kruchym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 szklanki
cukier puder 0,5 szklanki
margaryna 5 dag
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 2-3 łyżki
jabłka 1 kg
cukier 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na kruchym spodzie

Kroki postępowania

1
Z mąki ,cukru, margaryny,jaja ,proszku do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto .
Krok 1 - Szarlotka na kruchym spodzie  foto
2
Ciasto podzielić na dwie części jedna większa druga mniejsza .Mniejsza cześć schować do zamrażarki .
Krok 2 - Szarlotka na kruchym spodzie  foto
3
Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki (25x 21)podpiec w piekarniku ok 15 min.(aż lekko się zarumieni)
Krok 3 - Szarlotka na kruchym spodzie  foto
4
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,mieszamy z cukrem.
Jabłka wykładamy na podpieczony spód ,posypujemy cynamonem. A na wierzch ścieramy schłodzone ciasto. Pieczemy w 180C aż wierzch ładnie się zarumieni.
Krok 4 - Szarlotka na kruchym spodzie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 24.02.2015 16:41
pyszne ciacho
Pietruszka 24.02.2015 16:38
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak