Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na kruchym spodzie
Kroki postępowania
Jabłka wykładamy na podpieczony spód ,posypujemy cynamonem. A na wierzch ścieramy schłodzone ciasto. Pieczemy w 180C aż wierzch ładnie się zarumieni.
mąka pszenna | 1 1/2 szklanki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
margaryna | 5 dag |
jajko | 1 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana | 2-3 łyżki |
jabłka | 1 kg |
cukier | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 szt |
cynamon Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: