Szarlotka na kaszy mannej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    2 szklanki
  • kasza manna

    2 szklanki
  • cukier kryształ

    1 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jabłka

    2,5 kg
  • cynamo

    2 łyżeczki
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • masło

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Składniki sypkie: mąka tortowa, kasza manna, cukier kryształ, proszek do pieczenia wymieszać. Podzielić na 3 części.
2. Jabłka dokładnie umyć i zetrzeć na dużych oczkach ze skórką dodać cynamon i cukier wymieszać. podzielić na 2 części.
3. Blachę wysmarować i posypać bułka tartą.
4. 1 część składników sypkich wysypać na blachę wyrównać
na to nałożyć 1 część jabłek,
na nie 2 część składników sypkich,
następnie 2 część jabłek,
na nie 3 część składników sypkich.
Na wierzch równo cieniutko nakroić piórka masła.
5. Piec ok 60 min. w temperaturze 180 C
Ciasto powinno jeść się na następny dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 27.08.2013 11:28
jadłam kiedyś taką u koleżanki,pycha
Rybciia 13.06.2013 11:49
pyszne ciasto :-)
Maniek2 10.05.2013 09:23
świetna mniam
IKrakowianka 18.09.2012 19:20
fajny pomysł
caralajna 26.08.2012 08:48
fajne ciacho
Wacław 08.05.2012 09:36
pyszne ciacho !
tomek18 29.04.2012 08:17
uwielbiam takie ciasta:) niebo w gębie:)
aleksa123 02.04.2012 14:37
też taką robię, pyszna jest
fictor123 04.03.2012 09:41
super
fictor123 04.03.2012 09:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat