Szarlotka na biszkopcie

Szarlotka na biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

    1 szt.
  • mus jabłkowy

    1 szt.
  • galaretka cytrynowa

    2 szt.
  • cukier puder

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szarlotka na biszkopcie

Upiec biszkopt. Przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w ok. 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopta można nasączyć kilkoma łyżkami galaretki. Jabłka wyłożyć do rondelka lub miski, dodać tężejące galaretki. Wymieszać, a następnie wyłożyć masę na połowę biszkopta, przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

bami 18.07.2011 14:03
Bardzo proste, a jak smacznie wygląda :)
Zoso 18.05.2011 20:16
wyglada pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat