Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na biszkopcie

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mus jabłkowy 1 szt.
galaretka cytrynowa 2 szt.
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na biszkopcie

Upiec biszkopt. Przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w ok. 1/3 ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopta można nasączyć kilkoma łyżkami galaretki. Jabłka wyłożyć do rondelka lub miski, dodać tężejące galaretki. Wymieszać, a następnie wyłożyć masę na połowę biszkopta, przykryć drugim. Wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 18.07.2011 14:03
Bardzo proste, a jak smacznie wygląda :)
Zoso 18.05.2011 20:16
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak