Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka japońska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
margaryna 150 dag
cukier puder 40 dag
mak 30 dag
jabłka 60 dag
grysik 10 łyżek
proszek do pieczenia 1łyżeczka
bakalie
cukier 1/2 szkl
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka japońska

Margarynę (25 dag) utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku, łyżce sparzonego oraz zmielonego maku i dalej ucierać. Włożyć starte na grubej tarce jabłka, wymieszać. dodać dobrze ubitą pianę, grysik, bakalie i lekko wymieszać. Piec w nagrzanym piekarniku 50 minut. 125 margaryny, 1/2 szklanki cukru, kakao i zimną wodę wrzucić do jednego naczynia, zmieszać i ugotować polewę. Wystudzony placek polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 09.11.2010 16:36
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak