Szarlotka dla alergików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier

    0,5 szklanki
  • margaryna kostka

    3/4 szt
  • jabłka

    1 kg
  • cynamon Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szarlotka dla alergików  foto
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować odrobiną margaryny. Mąkę, kaszę i cukier wymieszać.
Krok 2 - Szarlotka dla alergików  foto
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Szarlotka dla alergików  foto
Składniki suche podzielić na 3 części. Jedną z nich wyspać na dno tortownicy. Wyłożyć połowę jabłek, posypać cynamonem. Następnie znów suche składniki, jabłka, cynamon i suche składniki na samą górę zetrzeć margarynę. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 22.04.2017 10:46
bardzo fajny przepis
mirosława4 24.02.2017 11:42
apetyczna !
olkaaa 24.02.2017 10:18
brzmi ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat