Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka czekoladowo budyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1 szklanka
kakao 4 łyżki
żółtko jajek 4
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1.5 kostki
mleko 750 ml
budyń waniliowy 2 opakowania
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka czekoladowo budyniowa

ciasto:
Mąkę, cukier, kakao, proszek wymieszać. dodać margarynę i zagnieść ciasto. gdy wszystkie składniki się połącza dodać żółtka i wymieszać. z ciasta tworzymy wałek. 3/4 pozostawiamy na spód ciasta resztę wkładamy do lodówki. na dnie blachy układamy ciasto. na nie jabłka w tym czasie gotujemy budyń i gorący wylewamy na jabłka. resztę ciasta które było w lodówce ścieramy na wierzch na dużych oczkach. pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.10.2012 12:08
chętnie wypróbuję przepis :)
Katarzyna147
Katarzyna147 05.09.2012 19:45
brzmi mega pysznie :)
Ewa/kalapurtka 15.08.2012 00:06
Pychotka
1j1o1l1a1 10.08.2012 19:44
wykwintna :)
kaja1991 10.08.2012 17:23
nie za słodka ;) ale pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak