Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka błyskawiczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 1 szklanka
olej 5 łyżek
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1
jabłka 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka błyskawiczna

Kroki postępowania

1
Blachę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka obrać ,pokroić na duże kawałki i wyłożyć je na blachę.
Krok 1 - Szarlotka błyskawiczna foto
2
Utrzeć w mikserze na puszystą masę jajka, cukier, i cukier waniliowy.
Następnie dodać olej.
Krok 2 - Szarlotka błyskawiczna foto
3
Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać razem przez sito , dodawać łyżką do wcześniej ubitej masy cały czas ją miksując.
Krok 3 - Szarlotka błyskawiczna foto
4
Przygotowaną masę wylać na jabłka.
Krok 4 - Szarlotka błyskawiczna foto
5
Piec około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż wierzch się lekko przypiecze.
Po ostygnięciu posypać wierzch cukrem pudrem.
Krok 5 - Szarlotka błyskawiczna foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 03.08.2015 18:01
super!! :)
Aleksandra/Olcia 03.08.2015 12:14
i duuużo cynamonu :)
Adamorek 03.08.2015 12:07
pyszna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak