Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka bez pieczenia

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 25 dag
cukier 20 dag
kremówka 200 ml
rodzynki
sok z cytryny
migdały
Goździki całe Prymat
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka bez pieczenia

Ze szklanki wody, cukru, kilku goździków i soku z cytryny ugotować syrop. Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę. Włożyć do syropu, gotować 5min. Wyjąć, osączyć. Z syropu wyjąć goździki, dolać 1,5 szklanki wrzątku, wsypać galaretkę i wymieszać. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodać 1/2 kremówki, jabłka, rodzynki i posiekane migdały. Do wyłożonej pergaminem tortownicy nakładać na przemian warstwy masy jabłkowej i biszkoptów. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.02.2011 17:42
smaczne
iza15 16.12.2010 17:48
smaczne
magical66 16.12.2010 13:42
ciekawe
iga2 03.12.2010 22:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak