Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szampański deser z rabarbaru

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 300 gram
cukier 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 gram
Cynamon cały Prymat
cukier waniliowy
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Szampański deser z rabarbaru


Rabarbar umyć i bez obierania pokroić. Dodać cukier, wodę i cynamon, gotować 10 minut.
W 50 ml namoczyć żelatynę, po kilku minutach rozpuścić ją wstawiając naczynie z żelatyną do gorącej wody.
Kompot z rabarbaru wylać na gęste sitko, dokładnie odcedzić. Dodać cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać i schłodzić.
Zimną, ale płynną galaretkę przelać do kieliszków do 3/4 wysokości, zostawić 250 ml do zrobienia piany. Wstawić do lodówki.
Odłożoną, zastygniętą galaretkę zmiksować i powstałą pianę wyłożyć do kieliszków na wierzch zastygniętej galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.05.2015 16:03
świetny pomysł
Jadwiga/Jaga85 16.05.2015 15:35
Bardzo pomysłowo!
Benita 16.05.2015 11:28
Idealny sposób na letnie orzeźwienie.
Franciszek 16.05.2015 10:03
Dobry pomysł
adelajda 16.05.2015 09:59
Nisko kaloryczny deser :))
jasiek 16.05.2015 09:10
bardzo ciekawe
barbara11561 16.05.2015 07:13
Pyszny deserek:)
gusia1000 16.05.2015 00:36
Napój na czasie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak