Szampan na cytrynowo

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    4
  • szampan

    1 butelka
  • białe wino

    1 butelka
  • kostki lodu

    6
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porządnie umyte cytryny obrać tak, aby ze skórek powstała spiralka. Przygotowane skórki wymieszać z 3 łyżkami wina. Odstawić. Natomiast cytryny pokroić w plastry, wsypać do wazy, zalać winem. Następnie dolać odsączone wino ze skórek cytrynowych. Szampan schłodzić. Wlać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat