Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szampan

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda
cukier
wino
Kwas cytrynowy Prymat 3 g
Soda oczyszczona Prymat 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: szampan

do butelki po szampanie nalewamy na wysokosć 10 cm koniaku i 10 cm wody (proporcja cukier na 2 częsci wody. Flaszkę dopełniamy dowolnym winem pozostawiając 10 cm od góry szyjki wolna przestrzeń i dodajemy kwasek i sodę zamykamy korkiem i pozostawiamy na 2 tyg po tym czasie napój jest gotowy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.06.2012 08:19
fajne
halina16 24.03.2011 11:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak