Szałot warzywno - ryżowy

Szałot warzywno - ryżowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    2 woreczki,
  • marchewki

    4 szt,
  • pietruszka

    3 szt,
  • seler

    1/2 szt,
  • jajka ugotowane na twardo

    4 szt,
  • cebula

    2 szt,
  • kukurydza w puszce

    1 puszka,
  • groszek konserwowy

    1 puszka,
  • majonez

  • ogórki kiszone

    3 szt,
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Woreczki ryżu gotujemy w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie.
Warzywa myjemy a następnie gotujemy ale nie rozgotowujemy ,po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, również w kostkę kroimy obraną cebule oraz ogórki kiszone.
Kukurydze konserwową oraz groszek konserwowy odsączamy na sicie.
Ugotowany ryż przekładamy do miski dodajemy wszystkie przygotowane składniki oraz majonez , doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Gotowy szałot przekładamy do szklanej miski lub szklanej salaterki.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

07.06.2018 12:52
super danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat