Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szałot warzywno - ryżowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż ugotowany 2 woreczki,
marchewki 4 szt,
pietruszka 3 szt,
seler 1/2 szt,
jajka ugotowane na twardo 4 szt,
cebula 2 szt,
kukurydza w puszce 1 puszka,
groszek konserwowy 1 puszka,
majonez
ogórki kiszone 3 szt,
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szałot warzywno - ryżowy

Woreczki ryżu gotujemy w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i odsączyć na sicie.
Warzywa myjemy a następnie gotujemy ale nie rozgotowujemy ,po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo,następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, również w kostkę kroimy obraną cebule oraz ogórki kiszone.
Kukurydze konserwową oraz groszek konserwowy odsączamy na sicie.
Ugotowany ryż przekładamy do miski dodajemy wszystkie przygotowane składniki oraz majonez , doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Gotowy szałot przekładamy do szklanej miski lub szklanej salaterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:52
super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak