Szałot Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki młode

    1.5 kg
  • boczek wędzony

    25 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • ogórki kiszone

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki oskrobać,umyć,ugotować,ostudzić i pokroić w dużą kostkę.Ogórki pokroić w kostkę,cebulę posiekać.Boczek pokroić w kostkę i smażyć na suchej patelni aż się zrumieni.Do miski włożyć ziemniaki,ogórki,cebulę,boczek z wytopionym tłuszczem,doprawić octem,solą,pieprzem i wymieszać.Odstawić na godzinę do lodówki,żeby wszystko się przegryzło.Można jeść na zimno ale najlepiej smakuje lekko podgrzana.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 08.01.2017 16:05
Prosto i smacznie.
Smakosz6 12.09.2011 10:41
mmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat