Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szałot Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1.5 kg
boczek wędzony 25 dkg
cebula 1 sztuka
ocet 1 łyżka
sól do smaku
ogórki kiszone 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szałot Eli

Ziemniaki oskrobać,umyć,ugotować,ostudzić i pokroić w dużą kostkę.Ogórki pokroić w kostkę,cebulę posiekać.Boczek pokroić w kostkę i smażyć na suchej patelni aż się zrumieni.Do miski włożyć ziemniaki,ogórki,cebulę,boczek z wytopionym tłuszczem,doprawić octem,solą,pieprzem i wymieszać.Odstawić na godzinę do lodówki,żeby wszystko się przegryzło.Można jeść na zimno ale najlepiej smakuje lekko podgrzana.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:05
Prosto i smacznie.
Smakosz6 12.09.2011 10:41
mmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak