Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szałot

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 Sztuk
marchew 3 Sztuki
seler 0,5 Sztuki
pietruszka 3 Sztuki
jajko 4 Sztuki
groszek konserwowy Puszka
por (biała część) 1 Sztuka
majonez 2-3 Łyżki
ogórek kiszony 4 Sztuki
musztarda 1 Łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szałot

Warzywa dokładnie myjemy. Do wody dodajemy marchew, ziemniaki, seler i pietruszkę oraz jajka. Warzyw nie obieramy przed gotowaniem. Jarzyny gotujemy do miekkosci, uwazajac aby ich nie rozgotowac. Jajka wyciagamy po ok 8 min z wody. Kroimy pora w paski, a reszte warzyw w kostke. Do salatki dodajemy majonez, musztarde oraz sol i pieprz do smaku. Podajemy z kiełbasami, wędlinami lub z mięsami na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 28.12.2016 21:18
Wracając jednak do tej sałatki to czytając ten przepis przypomina mi się smak takiego szałotu, który robiła moja babcia...
hanbes 28.12.2016 17:58
A we wilijo nojlepszy szałot, makówki, hekele, moczka bo beztydziyń to ino żur, karminadle abo wodzionka :))
asiatok 26.12.2016 22:12
też pierwszy raz słyszę :-)
Marta1986 26.12.2016 18:32
pysznosci mniam
marzut 26.12.2016 14:50
Tak nazywa sie ja na Śląsku :)
Renata9 26.12.2016 13:41
Fajna sałatka
AZgotuj 26.12.2016 11:55
takiej nazwy nie znałam tej sałatki :)
edytazaw89@wp 26.12.2016 02:31
Wygląda pysznie
w mojej kuchni 26.12.2016 00:52
pyszne jedzonko podano
halina17 25.12.2016 20:36
Dobra sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak