Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szakszuka curry z dodatkiem fety

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 duży
jajko 1
pasta curry czerwona 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
ser feta do posypania według uznania
bazylia świeża kilka listków
natka pietruszki kilka listków
masło 1/2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szakszuka curry z dodatkiem fety

Czosnek obrać i pokroić w plastry.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek,następnie dodać pastę curry oraz pomidory i smażyć ok.3-4 minuty. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Następnie wlać jajko, zakryć pokrywką i dusić aż białko się zetnie a żółto pozostanie płynne. Całość posypać skruszoną fetą i listkami bazylii i pietruszki.
Ja dodatkowo podpiekłam kromkę chleba cebulowego, aby było chrupiące :)
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.07.2015 16:33
kolorowo i apetycznie
kloruś 07.07.2015 13:42
chętnie bym skosztowała!
ewelinapac 07.07.2015 13:09
fajne danie
olkaaa 07.07.2015 10:31
ciekawy przepis
bertpvd 07.07.2015 10:25
smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak