Szakszuka curry z dodatkiem fety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    1 duży
  • jajko

    1
  • pasta curry

    czerwona 1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser feta

    do posypania według uznania
  • bazylia świeża

    kilka listków
  • natka pietruszki

    kilka listków
  • masło

    1/2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać i pokroić w plastry.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek,następnie dodać pastę curry oraz pomidory i smażyć ok.3-4 minuty. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Następnie wlać jajko, zakryć pokrywką i dusić aż białko się zetnie a żółto pozostanie płynne. Całość posypać skruszoną fetą i listkami bazylii i pietruszki.
Ja dodatkowo podpiekłam kromkę chleba cebulowego, aby było chrupiące :)
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 07.07.2015 16:33
kolorowo i apetycznie
kloruś 07.07.2015 13:42
chętnie bym skosztowała!
ewelinapac 07.07.2015 13:09
fajne danie
olkaaa 07.07.2015 10:31
ciekawy przepis
bertpvd 07.07.2015 10:25
smaczny obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat