Szafranowe wątróbki z mango.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    50 dag
  • Szafran nitki Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion drobiowy

    500 ml
  • mango

    1 szt
  • masło

    10 dag
  • sól, pieprz

  • aceto balsamico

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szafranowe wątróbki  z mango. foto
W rondlu podgrzać bulion z szafranem.
Krok 2 - Szafranowe wątróbki  z mango. foto
Na beztłuszczowej patelni ,na dużym ogniu podsmażyć wątróbkę ,po 3 min z obu stron. Zalać bulionem z szafranem ,chwilę gotować i osączyć wątróbkę.
Krok 3 - Szafranowe wątróbki  z mango. foto
Obrane owoce ,pokrojone na duże kawałki ,smażyć na maśle ,aż nabiorą złotego koloru. Posypać solą i pieprzem , skropić aceto balsamico
Krok 4 - Szafranowe wątróbki  z mango. foto
i podać z szafranową wątróbką.
Tak przyrządzone wątróbki są dietetyczne ,bez tłuszczu i bardzo smaczne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stef 23.01.2014 17:38
A ja jadłem tylko z cebulą,jabłkiem i majerankiem,a tu taka fajna wersja.
gibli 23.01.2014 08:23
lubię wątróbkę, muszą być pyszne:)
wyattearp 23.01.2014 08:16
bardzo fajnie wyglądają
Rafał10 22.01.2014 21:46
bardzo ciekawe połączenie :) taką wątróbkę to bym z wielką przyjemnością spróbowała :)
Gabi44 22.01.2014 17:32
Oryginalny i smaczny sposób podania wątróbek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat