Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szafirowy deser z budyniowym kremem i ananasem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka 1 op
budyń waniliowy 1 op
ananas z puszki 4-5 plastrów
siemię lniane do smaku
kakao do posypania
masło 100 g
herbatniki 4-6 szt
cukier wanilinowy 0,5 łyżeczki
cukier puder 2 łyżeczki
rurki wafelkowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Szafirowy deser z budyniowym kremem i ananasem

Galaretkę szafirową zrobić wg. przepisu na opakowaniu. Chłodną przelać do pucharków i wstawić do lodówki aby nam stężała.

Krem:
Masło z cukrem pudrem oraz z cukrem waniliowym utrzeć na gładka masę. Do masy maślanej dodawać po łyżce ugotowany i ostudzony budyń, nadal miksując. Schłodzić.

Do gotowej i stężałej galaretki włożyć pokruszone herbatniki, na to nakładamy pokrojonego ananasa i krem . Wierz deseru dekorujemy pozostałym ananasem, posypujemy zmielonym siemieniem lnianym oraz kakaem truskawkowym. Dekorujemy wszystko rurkami waflowymi.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 09.03.2014 20:54
sliczny deser
czekoladka_m 28.02.2014 10:29
smacznie wygląda:)
olkaaa 27.02.2014 07:50
chętnie spróbuję
adelajda 24.02.2014 16:12
dobry deserek
monikaT83 24.02.2014 10:22
pyszności:)
Megg 24.02.2014 09:44
bardzo apetyczny deserek
Monika-twin 24.02.2014 09:28
ale fajny deserek
Pyszota 24.02.2014 09:12
świetny przepis
Aleksandra/Olcia 24.02.2014 09:00
pycha deser
Konczi 24.02.2014 08:41
cudny deserek
norweska20 24.02.2014 08:38
smakowite połączenie
gosia56 24.02.2014 08:33
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak