Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pigwy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 8 szt
cukier pół szklanki
Imbir mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pigwy

Owoce pigwy szorujemy, kroimy na mniejsze cząstki i wycinamy gniazda nasienne, uzyskane kawałki przekładamy do czystego słoika. Imbir mieszamy razem z cukrem i posypujemy nim owoce,delikatnie można je wymieszać, słoik zakręcamy i odstawiamy w jasne miejsce na 3 dni aby pigwa puściła sok. Następnie sok odlewamy do słoiczka lub butelki, przetrzymujemy w lodówce, możemy także pasteryzować. Sok nadaje się idealnie do gorącej herbatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 17.05.2014 17:18
też taki robię
Megg 16.05.2014 23:49
super do herbatki
adelajda 16.05.2014 21:38
robiłam taki do herbatki super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak