Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pędów sosny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy sosny 1 kg
cukier kryształ 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pędów sosny

Pędy długości do 12 cm zerwać, oczyścić, układać w słoiku i warstwowo przesypywać cukrem. Słoik odstawić na ok 2 tyg. w nasłonecznione miejsce. Po tym czasie pędy oddzielić od syropu. Gotowy syrop przelać do słoiczków. Do każdego słoiczka wlać ok 1 łyżki spirytusu i szczelnie zakręcić słoik. Pasteryzować ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.07.2016 14:50
Bardzo przydatny i zdrowy;))
Stenka 04.07.2016 09:53
Robię co roku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak