Syrop z malin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    3 l
  • woda

    0,5 l
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Podgrzewamy pod przykryciem, co jakiś czas mieszają, jednak nie doprowadzając do zagotowania. Następnie należy odcedzić syrop i podgrzać go ponownie z cukrem, aż do jego rozpuszczenia. Gorący syrop przelewamy do słoiczków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 22.04.2013 23:27
super syropek
eliza135 28.10.2012 20:40
samo zdrowie
Kekerboom 03.07.2012 18:59
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat