syrop z czereśni

syrop z czereśni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    50 dag
  • cukier

    5 łyżek
  • woda

    3 szklanki
  • kostki lodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie wypłukać i wydrylować. W garnku zagotować wodę z cukrem, gdy zacznie się gotować włożyć owoce, gotować niezbyt intensywnie by owoce nie uległy rozpadowi. Gdy owoce są miękkie ale nie rozgotowane, zdjąć kompot z ognia i ostudzić. Podawać syrop wraz z owocami i kilkoma kostkami lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat