syrop rabarbarowy

syrop rabarbarowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • woda

    1/2 szklanki
  • cukier brązowy

    15 dkg
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania syrop rabarbarowy

rabarbar kroję na kawałki i gotuję do miękkości w wodzie z cukrem. Odcedzam i układam na talerzu. Pozostały sok gotuję i mieszam z mąką kukurydzianą i odrobiną wody, dodaję do soku i zagotowuję. Zagęszczonym syropem polewam rabarbar.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 17.08.2012 18:03
pycha
sznycel 17.08.2012 13:56
proste, ale smaczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat