Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop pomarańczowo-imbirowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze ok. 2 kilogramy
cukier 500 gram
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Porada

Dobrze rozgrzewa w zimne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop pomarańczowo-imbirowy

Pomarańcze dokładnie myjemy. Każdą przekrawamy na pół i przy pomocy wyciskarki do cytrusów wyciskamy sok. Sok przelewamy do garnka, dodajemy cukier i podgrzewamy do czasu, aż cały cukier się rozpuści. Studzimy, a następnie mieszamy z mielonym imbirem. Przelewamy do małych butelek lub słoiczków i pasteryzujemy ok. 15 minut od czasu zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 20.11.2014 13:12
fajny przepis
Noruas 19.11.2014 19:46
Wow! Wygląda super!
Katarzyna59 19.11.2014 17:15
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak