Syrop pomarańczowo-cynamonowy

Ifa

Syrop pomarańczowo-cynamonowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 skórka i sok
  • cukier palmowy

    150 g
  • woda

    150 ml
  • anyż gwiazdki

    1
  • kardamon ziarna

    3
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pomarańczy zetrzyj skórkę i wyciśnij sok, umieść w garnku, dodaj też wodę i cukier, dodaj kardamon i anyż. Gotuj na wolnym ogniu przez 15-20, do momentu, aż syrop zacznie lekko gęstnieć. Na sam koniec wmieszaj cynamon. Syrop ostudź i przelej do buteleczek (2 buteleczki po ok. 150 ml) i trzymaj w chłodzie.
Ifa
Zamiast cukru palmowego można użyć cukier trzcinowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 23.11.2016 09:01
mniam, mniam
MagdalenaIC 23.11.2016 01:15
Pyszny syrop :)
MałaMi89 22.11.2016 23:55
Zachwycające zdjęcie ;)
Iwusia 22.11.2016 22:01
wspaniale sie zapowiada
noninka77 22.11.2016 21:55
Pysznie wygląda :)
Edith85 22.11.2016 20:54
Rewelacja :)
benka 22.11.2016 20:41
Smakowity musi być ten syrop.
wyattearp 22.11.2016 19:11
Super !!!!!!!!!!!!!!
bertpvd 22.11.2016 18:47
przepiękne zdjęcie i fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat