Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop miętowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta 20-30 gałązek
cukier 500 gram
woda 2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop miętowy

1.Wodę zagotowujemy z cukrem. Zdejmujemy garnek z kuchenki i do jeszcze gorącej wody wkładamy miętę. Mieszamy i odstawiamy całość na ok.24h

2.Wybieramy miętę, przecedzamy syrop. Zagotowujemy go i gorący wlewamy do przygotowanych wcześniej butelek.

3.Zakręcamy butelki, i odwracamy je do góry dnem. Nie pasteryzujemy.

4.Podawaj z plasterkiem cytryny i kostkami lodu.

Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 14.07.2015 18:55
Mam dużo mięty, więc chyba wypróbuje Twój przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak