Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop malinowy do piwa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kilogram
cukier biały 2 kilogramy
sok z cytryny 1 sztuka
woda 400 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop malinowy do piwa

W garnku umieścić maliny, włączyć ogien na kuchence, dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny i zamieszać.

Wsypać cukier i mieszać, aż się rozpuści - kiedy tak się stanie wlać wodę i gotować na niedużym ogniu około 10 minut - mieszać, by syrop nie wykipiał.

Sok przecedzić przez sito do innego naczynia, przetrzeć wszystko tak, by na sicie zostały same ziarenka. Gorący sok od razu rozlać przez lejek do naszykowanych butelek, mocno zakręcić, postawić do góry dnem i pozostawić, aż całkiem wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak