Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop imbirowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Cynamon cały Prymat 2 sztuki
czarny pieprz 4 ziarenka
gałka muszkatałowa 1 łyżka
woda 250 ml
cukier 250 g
imbir świeży 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop imbirowy

Imbir należy obrać i pokroić w małe plasterki. Składniki na syrop umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy aż cukier się rozpuści. Następnie syrop należy zagotować i gotować przez 10 minut na wolnym ogniu. Garnuszek na wolnym ogniu przykrywamy i podgrzewamy przez 30 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie syrop odcedzamy i przelewamy do butelki (należy przechowywać w lodówce).
Inspiracja: http://mowia-weki.blogspot.com/2012/02/jednorazowy-wysiek-sie-opaca-syrop.html

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.03.2014 08:48
Fajne połączenie smaków.
Norgiusz 16.08.2013 19:49
rewelacja!!!!
Katarzyna59 02.08.2013 09:24
bardzo fajny
pestka 14.06.2013 09:05
bardzo interesujący
Dorian 28.04.2013 19:22
cudowny aromat
Margo1 12.03.2013 06:32
interesujący
Kasia35 17.01.2013 18:43
super
haniaa 17.01.2013 17:06
świetne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak