syrop cukrowy (syrop barmański)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

  • woda

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dwie części cukru rozpuszczamy w jednej części wody i podgrzewamy do rozpuszczenia, dodajemy niewielką ilość soku z cytryny. Przechowujemy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anka1 25.03.2012 11:09
spróbuję spróbuję:D
staropolanka5 25.03.2012 00:18
nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat