Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 Szklanki
kasza manna 2 Szklanki
cukier 1 Szklanka
proszek do pieczenia 1 Łyżeczka
margaryna 250 Gram
jabłka 5 Sztuk
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
dżem 5 Łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem

Kroki postępowania

1
Mąkę, kaszę manne, cukier i proszek do pieczenia, wymieszać w misce. Podzielić na 4 części. Okrągłą blachę o średnicy 25 cm. wysmarować margaryną. Wsypać na nią 1 część suchych składników. Zetrzeć na nią 1 z 4 części margaryny.
Krok 1 - Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem foto
2
Jabłka umyć, obrać. Zetrzeć na tartce. Wymieszać z cukrem i cynamonem.




Krok 2 - Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem foto
3
Pierwszą warstwę wyłożyć połową jabłek.



Krok 3 - Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem foto
4
Następnie posypać 2 warstwą suchych składników i kolejną częścią margaryny. Posmarować dżemem. Posypać 3 częścią suchych składników i 2 częścią margaryny.







Krok 4 - Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem foto
5
Wyłożyć 2 część jabłek. Przykryć ostatnią warstwą suchych składników i ostatnią warstwą margaryny. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.



Krok 5 - Sypana szarlotka z jabłkami i dżemem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.01.2015 18:40
proste i smaczne ciasto
gosia561 21.01.2015 16:24
ale to pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak