EWI

Sylwestrowa zupa meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1,5 kg
  • jajko

    2
  • papryka czerwona

    3 szt.
  • kukurydza w puszce

  • cebula

    4
  • seler korzeniowy

  • marchew

  • czosnek

    6 ząbków
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • majeranek

    łyżka
  • koncentrat pomidorowy

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sylwestrowa zupa meksykańska foto
Mięsko mielone solimy, dodajemy pieprz, rozduszony 1 ząbek czosnku, rozbite jajka i trochę bułki tartej. Formujemy kulki na jeden kęs i wstawiamy do lodówki.
Krok 2 - Sylwestrowa zupa meksykańska foto
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Gotujemy bulion i dodajemy podrobnione warzywa i cebulę, wkładamy liść laurowy.
Do zupy wrzucamy przygotowane kulki i gotujemy przez 10 min.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy 10 min.
Potem dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pozostałe ząbki czosnku.
Krok 3 - Sylwestrowa zupa meksykańska foto
Chwilę gotujemy zupę, przyprawiamy ziołami i majerankiem i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Można zagęścić mąką.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 19.04.2013 22:14
wygląda smacznie
Ada-Gaba 09.02.2013 19:35
zapowiada się pysznie
Bernadeta1 09.02.2013 00:52
treściwa i bardzo smaczna,lubię ostre smaki
smile 04.11.2012 22:37
swietna
Katarzyna54 02.08.2012 09:21
fajna
Andysz 14.06.2012 20:29
ekstra, lubię takie zupki;)
dianix 11.06.2012 21:30
i do tego z mielonym- pycha
Betka 11.06.2012 01:03
na pewno jest przepyszna;)
malcik111 07.06.2012 21:34
świetna, te kuleczki to super pomysł
BernadettaP 02.06.2012 07:46
A czemu ta zupa jest Sylwestrowa ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat