Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
1,5 kg -
jajko
2 -
papryka czerwona
3 szt. -
kukurydza w puszce
-
cebula
4 -
seler korzeniowy
-
marchew
-
czosnek
6 ząbków -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
-
majeranek
łyżka -
koncentrat pomidorowy
-
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
fasola
1 puszka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


Do zupy wrzucamy przygotowane kulki i gotujemy przez 10 min.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i gotujemy 10 min.
Potem dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pozostałe ząbki czosnku.

Można zagęścić mąką.
Smacznego!
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się