Sylwestrowa sałatka z awokado i sera carpeggio

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt
  • ser carpeggio

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • olej lniany

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado myjemy przecinamy na pół usuwamy pestkę , obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę czerwona obieramy i drobno siekamy. Ser carpeggio kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy pieprzem kolorowym grubo mielonym , solą morską do smaku. Dodajemy olej lniany i dobrze mieszamy. Chłodzimy w lodówce i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 26.12.2013 09:10
bardzo fajna sałatka!
joanna__s 25.12.2013 19:16
Takiej właśnie szukałam. Na pewno znajdzie się w moim sylwestrowym menu.
Niki22 25.12.2013 13:43
interesujące zestawienie :)
Joannasz3190 25.12.2013 13:05
Oryginalne połączenie :)
krystyna330 25.12.2013 11:56
musi pysznie smakować
Romanowka 25.12.2013 10:05
Ciekawa sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat