sylwestrowa sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszk
  • groszek

    1 puszka
  • ser pleśniowy

    25 DAG
  • ser gouda

    15 DAG
  • polędwica

    20 DAG
  • mielonka

    20 DAG
  • czosnek

    1 GŁÓWKA
  • chrzan Smak

    2 ŁYZECZKI
  • majonez

    4 ŁYŻKI
  • śmietana

    7 ŁYŻEK
  • koperek siekany drobno

    1 ŁYŻKA
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
  • papryka czerwona

    2 SZTUKI
  • TORTLELLINI ZE SZPINAKIEM

    450 GRAM
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

tORTELLINI ZE SZPINAKIEM GOTOUJEMY WEDŁUG OPKAKOWANIA.SER PLESNIOWY, SER GOUDA, KROIMY W KOSTKĘ. pAPYKĘ WYDRĄŻAMY, TAKŻE KROIMY W KOSTKĘ. mIELONKĘ I POLĘDWICĘ KROIMY W GRUBSZĄ KOSTKĘ. kUKURYDZĘ ORAZ GROSZEK ODSĄCZAMY Z ZALEWY I DODAJEMY DO RESZTY. cZOSNEK OBIERAMY, WYCISKAMY, DODAJEMY CHRZAN, POSIEKANY KOPERE, MAJONEZI I ŚMIETANĘ, MIESZAMY DODAJEMY DO RESZTY. mIESZAMY . dOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM EWENTUALNIE.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piter 31 16.05.2013 07:41
Fajna sałatka.
mic 17.02.2013 18:17
poprosze trochę na talerzyk
gosia561 31.12.2012 16:55
chyba zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat