Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycące krążki z kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
ziemniaki 500 g
jajko
mąka 150 g
mąka 1 łyżka
kapusta kiszona 500 g
kiełbasa śląska 4 szt (ulubiona)
kasza manna 50 g
olej 2 łyżki
smalec 2 łyżki
kminek Prymat 1 łyżka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sycące krążki z kiełbasą

Cebule obrać ,jedną drobno posiekać i przesmażyć na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju. Dodać kapustę kiszoną i chwilę dusić ,doprawić do smaku solą ,kminkiem oraz cukrem.
Drugą cebulę pokroić w plastry ,obtoczyć w 1 łyżce mąki i podsmażyć na smalcu na złoty kolor.
Ziemniaki dokładnie umyć ,ugotować w mundurkach ,po czym obrać i przecisnąć przez praskę. Doprawić solą ,dodać jajko ,mąkę i kaszę mannę. Wyrobić ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować je na prostokąty o grubości ok. 2 cm. Owinąć nimi kiełbasy. Gotować w osolonym wrzątku ok. 15 min. Wyjąć i odcedzić.
Gotowe kluski pokroić na krążki o grubości ok. 2 cm i rozłożyć na talerzu. Udekorować podsmażoną cebulą . Podawać z kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 14.11.2014 12:50
ciekawy przepis
BernadettaP 14.11.2014 11:16
Ciekawy pomysł.
Aleksandra/Olcia 14.11.2014 10:38
ciekawe danie
engie23 14.11.2014 08:50
fajny pomysł
Konczi 14.11.2014 07:52
pomysłowe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak