Sycące caprese

Sycące caprese

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 sztuki
  • pomidor

    4 sztuki
  • mozzarella w kulce

    4 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • ocet winny

    3 łyżek
  • oliwa

    3 łyżka
  • bazylia

    5 listek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w dość cienkie plastry, obgotować chwilkę.
Pomidory pokroić w plastry, oprószyć solą, pierzem i oregano, skropić 2 łyżkami oliwy, łyżką octu i odstawić na 15 min.
Pokrojony czosnek zeszklić na oliwie,zdjąć. Włożyć teraz ziemniaki, oprószyć pieprzem, zrumienić z obu stron.
Ułożyć na talerzu na przemian wszystko.
2 łyżki oliwy wymieszać z resztą octu, czosnkiem, przyprawić, skropić danie. Udekorować bazylią.

Zapraszam na mój blog smakujmy.pl

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

26.02.2014 08:22
super pomysł !!!!

Mysiunia

04.05.2013 16:14
i to mi się podoba :)

bogusia19

04.05.2013 14:46
niezłe danie

dodi

04.05.2013 14:30
super pomysł

leonowie

04.05.2013 14:03
z ziemniakami nie jadłam

iwi

04.05.2013 13:53
Dobre jedzonko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat