Sycąca zupa z kukurydzą

Sycąca zupa z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    1 litr
  • ogotowany kurczak

    1/2 sztuki
  • kukurydza

    4 kolby
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • imbir

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • natka pietruszki

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sycąca zupa z kukurydzą

Kolby kukurydzy oczyścić i ugotować do miękkości. Przestudzić i oddzielić ziarna od kolb. Dymkę pociąć, obrane ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wsypać do garnka, wlać mleko i gorący bulion. Gotować 20 minut. Dodać mięso i kukurydzę. Zagotować, przyprawić i posypać posiekaną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Iwusia 07.11.2010 12:34
ciekawie sie zapowiada :)
RenataZ-et 05.11.2010 10:27
takiej jeszcze nie jadłam, na pewno będzie pyszna!
Dorota76 05.11.2010 09:42
bardzo fajny pomysł na tą zupę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat