Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa z fasolą jaś

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

fasola Jaś 250 g
kapusta kiszona 300 g
podgardle wędzone 200 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt
woda 2 litry
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta

zasmażka

mąka pszenna 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa z fasolą jaś

Groch jasiek zamoczyć na noc z dodatkiem odrobiny sody .
Kapustę kiszoną gotować w osobnym garnku do miękkości z jarzynami .
Dodać liść laurowy ,ziele angielskie .Przyprawić solą .
Groch zamoczony ugotować do miękkości ,przełożyć do kapusty, wymieszać i gotować razem. Podgarle pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dołożyć do zupy . Mąkę podsmażyć na maśle ,rozmieszać z gorącym wywarem z zupy ,parę łyżek i zagęścić zupę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak