Swojskie ogórki kiszone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    5 kg
  • liście wiśni

  • liście czarnej porzeczki

  • liście dębu

  • chrzan

  • czosnek

  • koper

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki koper i liście myjemy. czosnek i chrzan obieramy i myjemy. Na jeden słoik dajemy 3liście wiśni, 3liście czarnej porzeczki, 3liście dębu, kawałek korzenia chrzanu, 3ząbki czosnku i 2łodygi z kwiatem kopru. Układamy ciasno ogórki. Wodę gotujemy, dodajemy sól. Gorącą zalewą zalewamy ogórki. Zalewę przygotowujemy w proporcji 1czubata łyżka soli na 1 litr wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 02.12.2013 13:04
swojskie najlepsze
RenataZ-et 10.11.2013 21:42
takie są najlepsze :)
Beatris 03.09.2013 14:51
Nie ma to jak takie domowe ogóreczki.
Pietruszka 26.08.2013 20:57
bardzo lubię
m1monika 24.08.2013 17:28
swojskie najlepsze :-)
Aannkaa82 19.08.2013 19:04
Uwielbiam ogórki kiszone do tego jeszcze marynowane grzybki i jestem w niebie ;)
IwonaKa 14.08.2013 00:06
takie swojskie najlepsze,też sama robię
aisza1 11.07.2013 10:20
takie najlepsze
adelajda 23.06.2013 17:47
swojskie są najlepsze
Piter 31 12.04.2013 13:10
Lubie ogórki kiszone.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat