Swojskie masło-czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana swojska

    1,5 litra
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę wlać do pojemnika i ubijać mikserem,aż do wytrącenia się masła.Odcedzić.Masło zostawić w durszlaku na parę min.
Czosnek zmiksować,np blenderem i wymieszać z powstałym masłem.
Uformować tzw.osełkę,zawinąć w folię i włożyć do lodówki do zastygnięcia.Wyjąć parę minut przed podaniem,aby trochę zmiękło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.01.2014 21:29
pyszne do bułeczek
IlonaAlbertos 17.07.2013 18:49
Domowe jest najlepsze.
smakoszek 29.07.2011 16:00
oj,pyszne to masełko
Joanna108 23.06.2011 12:12
prawdziwy smak masełka !!! pycha !!!
Grażyna13 16.06.2011 15:37
Super !
ana00 02.06.2011 22:01
swojskie najlepsze ;)
Magdalena80 11.05.2011 23:21
bardzo lubię prawdziwe masełka
Karolcia12 08.10.2010 18:28
takie lubi mój mąż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat