Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SWOJSKA PAJDA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Chleb wiejski
cebula 2 szt.
kiełbasa wiejska 30 dkg
ogórki konserwowe 4 szt.
sól
olej do smażenia 3 łyżki
oliwa
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SWOJSKA PAJDA

Bardzo szybka i prosta przekąska. Kiełbasę wiejską kroimy na talarki ok. 1 cm szerokości. Cebulę kroimy w pół talarki. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy kiełbasę z obu stron. Odkładamy na bok, a do pozostałego po smażeniu tłuszczu wkładamy cebulę i doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą ( oczywiście wszystkie przyprawy wg upodobań smakowych). Mieszamy i dusimy aż cebula będzie miękka i zarumieniona. Wiejski chleb kroimy w skośne kromki polewamy delikatnie oliwą z oliwek, kładziemy kiełbasę i na wierzch cebulę. Na sam koniec kładziemy pokrojonego wzdłuż ogórka konserwowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 22.12.2013 21:09
dobry przepis zwłaszcza dla tych, którzy lubią konkretne jedzenie
Jolie 21.11.2013 22:37
swojskie smaki, co tam kalorie ;)
Paolcia 21.11.2013 21:52
mmm palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak