Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojska kiełbasa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 4 kg
sól 4 dkg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 dkg
czosnek 1 główka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Swojska kiełbasa

Kroki postępowania

1
Przygotować maszynkę do mięsa, założyć siatkę rzadką, przekręcić mięso. Mięso posolić,
pozostawić na 24 godz. Następnego dnia do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę
i pieprz , mieszać około 20 min.
Krok 1 - Swojska kiełbasa foto
2
Jelita napełniamy mięsem .
Krok 2 - Swojska kiełbasa foto
3
Napełnione jelita układamy lużno w misce i dajemy do wędzenia.
Krok 3 - Swojska kiełbasa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 02.07.2017 09:56
Wspaniała, domowa kiełbaska :)
benka 02.07.2017 09:05
Pyszności, zapisuję przepis.
Bożena Matuszczyk 02.07.2017 08:58
Pysznie wygląda i na pewno tak też smakuje;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak