Świeży szpinak z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    250 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • masło

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Świeży szpinak z czosnkiem foto
Szpinak wysypać na cedzak i dobrze przepłukać pod zimną wodą. Następnie osuszyć aby zostało w nim jak najmniej wody.
Krok 2 - Świeży szpinak z czosnkiem foto
Na patelni roztopić masełko, wysypać szpinak i czosnek pokrojony w plasterki, posolić, popieprzyć. Smażyć do momentu aż czosnek się lekko zarumieni, a szpinak zmniejszy swoją objętość.
Krok 3 - Świeży szpinak z czosnkiem foto
Podawać jako dodatek np do mięsa i ziemniaków czy ryżu zamiast surówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 06.10.2018 06:49
SZpinak swietna rzecz.Pozdrawiam
adelajda 21.04.2013 19:44
już w tym roku jadłam świeży szpinak, zawsze robię z czosnkiem jest super
Rafał3 21.04.2013 19:38
wyśmienite danie
Magda24 21.04.2013 18:28
dawno nie jadłam szpinaku, ale ten z czosnkiem musi smakować dobrze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat