Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka z cebulką

3.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Świeżonka czy świeżyzna jak zwał tak zwał jest to mięsko prosto ze świniobicia. Tak wiem mięso powinno wystygnąć, odparować ale panowie od świniobicia są niecierpliwi i mięso robimy szybko.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dag
karkówka wieprzowa 50 dag
boczek 30 dag
słonina 8 dag
cebula 3 sztuki
czosnek ząbki 3 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka z cebulką

Przygotowane (pokrojone już na większe kawałki) mięso oprószamy przyprawami. Słoninę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do garnka czy też na patelnię. Gdy się wytopi dodajemy mięso i smażymy ze wszystkich stron mieszając. Dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę razem smażymy i podlewamy wodą. Dusimy do miękkości i odparowania płynu często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak